Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εξοπλισμός Bar (part1): ΥΛΙΚΑ

Για να ανοίξετε το δικό σας bar πρέπει να προγραμματίσετε τις αγορές σας έτσι ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας ανάλογα με το μενού σας. Υποθέτοντας ότι στο μαγαζί σας θα θέλετε να σερβίρετε καφέ αλλά και ποτά straight και κοκτέιλ σας παρουσιάζουμε μία λίστα με αρκετά βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Λίστα: Γιώργος Αραμπατζής


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΤΩΝ
Ποτά
Bourbon Whiskey, Καναδέζικο Whiskey, Σκοτσέζικο Whiskey, Brandy, Ρούμι λευκό, Ρούμι μαύρο, Τζιν, Tequila λευκή, Tequila κίτρινη, Vodka

Λικέρ
Αmaretto, Βενεδικτίνη, Cointeau, Creme de Cacao (κακάο), Creme de menthe (μέντα), Drambuie, Cahlua, Triple sec, Frangelico

Μη αλκοολούχα συστατικά
Γλυκαντικά

Ζάχαρη λευκή, Ζάχαρη ξανθιά, Ζάχαρη καστανή, Μέλι, Σιρόπι ζάχαρης 

Καφέδες
Καφές στιγμιαίος, Καφές espresso, Καφές γαλλικός





Αναψυκτικά και χυμοί
Sprite, Αναψυκτικό τύπου cola, Σόδα,Τόνικ, Φυσικό ανθρακούχο νερό, Χυμός Cranberry, Χυμός grapefruit, Χυμός lime, Χυμός ανανά, Χυμός λεμόνι, Χυμός ντομάτα, Χυμός πορτοκάλι, Χυμός φρούτα του πάθους






Φρούτα και λαχανικά
Αγγούρι, Ανανάς, Λάιμ, Λεμόνια, Μήλα, Μπανάνες, Πορτοκάλια, Ροδάκινα, Φράουλες 

Αρωματικά φυτά
Δυόσμος, Μέντα 

Γαρνιτούρες
Ελιές, Κερασάκια τύπου μαρασκίνο



Άλλα υλικά
Γάλα, Κρέμα γάλακτος, Κρέμα καρύδα, Μαρμελάδες, Ταμπάσκο, Worcestershire sauce (ή Worcester sauce), Αλάτι, Πιπέρι


Άλλα
Κρασί λευκό*, Κρασί κόκκινο*, Κρασί ροζέ*, Μπύρες*, Σαμπάνια, Βερμούτ Dry, Βερμούτ γλυκό

*Για τις μπύρες και τα κρασιά θα ακολουθήσουν θέματα με συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορα γούστα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου