Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΛΟΓΟΤΥΠΟ: Η ΟΠΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Το λογότυπο είναι η οπτική ταυτότητα της επιχείρησής σας. Είναι σημαντικό να δώσετε βάση στην δημιουργία του η οποία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια γραμματοσειρά και ένα τυχαίο χρώμα που θα χρησιμοποιήσει ένα τυπογραφείο απλά για να σας βγάλει διαφημιστικά και καταλόγους. 

Συμβουλές γραφιστικής από την Κατερίνα Αλαμπασίνη
Γραφικές τέχνες - Διαφημίσεις

Το πόσο ξεχωριστό θα γίνει το λογότυπό σας, η προσοχή που θα δοθεί στις μορφές, τα χρώματα και
τις αναλογίες είναι ολόκληρη μελέτη ικανή να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων.
Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι.

Το πρώτο σκέλος του σχεδιασμού του λογότυπου είναι το σχήμα, η μορφή του αν θέλετε. Η επιλογή της γραμματοσειράς, μαζί με τα διακοσμητικά στοιχεία και τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν αυτά θα υποδηλώνουν στην πορεία το είδος και το ύφος της επιχείρησή σας με σαφήνεια έτσι ώστε να προσεγγίζετε άμεσα, με μια μόνο ματιά τους πελάτες σας.
Το χρώμα στο λογότυπο είναι αυτό που θα τραβήξει το μάτι όπως θα λέγαμε απλά. Αυτό θα αναδείξει το μήνυμά σας. Το χρώμα πρέπει να είναι καλαίσθητο, να ταιριάζει με την επιχείρηση και το target group σας και να κάνει την απαραίτητη εντύπωση.
Το λογότυπό σας θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα διαφημιστικά σας μέσα (ιστοσελίδα, πινακίδα, διαφημιστικά, προφίλ κ.α).

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το πιο άμεσο μήνυμά σας προς τους πελάτες σας. Όταν θα εμφανίζεται θα πρέπει αυτοί να αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για την επιχείρησή σας έτσι ώστε να μένετε αποτυπωμένοι στην μνήμη τους. Αυτό είναι όλο το κόλπο.
Μην ξεχνάτε ότι το λογότυπο είναι κάτι που θα σχεδιαστεί μια μόνο φορά και θα το χρησιμοποιείτε παντού. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μεγάλες εταιρίες ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ στον σχεδιασμό ενός λογότυπου που θα κρατήσουν για δεκαετίες. Εσείς βέβαια δεν θα φτάσετε μέχρι εκεί αλλά δώστε στην οπτική σας ταυτότητα την προσοχή που της αξίζει.

Εάν ενδιαφέρεστε για λογότυπο για την δική σας επιχείρηση επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail: kate_alabasini@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου